Rólunk

"Egy lépéssel a többi virágkereskedő előtt! Vedd fel a tempót!"

A Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesülete 2012. november 18-án alakult meg. Az egyesületet 12 virágkötő és a szakmával szimpatizáló alapította. Ma az egyetlen szakmai szervezet amely a virágkötőket tömöríti, részükre állandó megújulást biztosító információs tömeget biztosít.

Az egyesület célja a magyarországi virágkötészet szakmai színvonalának fejlesztése, valamint a virágkötészet és a virágkötő szakma elismertségének növelése, széles nyilvánosság előtti népszerűsítése.

Egyesületünk összefogja a magyarországi virágkötőket és virágkereskedőket: képviseljük a szakmai minisztériumi ágazatoknál, a terméktanácsban, a szövetségeknél és kamaráknál. Részükre közösségi, egyéni érdekképviseletet biztosítunk.

Tagjaink részére szakmai továbbképzéseket, egyéni és csoportos kiállításokat, virágkötészeti versenyeket szervezünk. Egyesületünk által szervezett rendezvények, programok, információs anyagok mind fontos eszközei annak, hogy tagjaink folyamatos önképzését elősegítse.

Magyarországot nemzetközi versenyeken is népszerűsítjük, így például az Ifjú és a Felnőtt Virágkötők Európa-kupáján, a Landart fesztiválokon.

Az egyesület részt vesz az új oktatási programok kialakításában, a mesterképzés tematikájának kidolgozásában, lebonyolításában és a vizsgáztatásban. Work shop-okat, alkotóműhelyeket szerezünk a Flora Hungaria Kft-vel együttműködésben

Évente négy alkalommal jelentetjük meg Virágkötészet Magazin című szaklapunkat, melyben beszámolunk az előző időszak eseményeiről, illetve felhívjuk a figyelmet a közeljövő programjaira. Többek között munkánknak köszönhető, hogy a Valentin nap ma már fontos virágünnep Magyarországon.

További kiemelkedő rendezvényeink: Ifjú Virágkötők szakmai versenyei, Adventi kiállítás és vásár, Hortus Kupa és Víz Zene Virág Fesztivál. Várjuk új tagok jelentkezését az oldalon letölthető "tagfelvételi lap" kitöltésével melyet postai úton, vagy emailben elküldhetsz részünkre!

Egyéb kérdéssel fordulj hozzánk bizalommal a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, vagy a +36 30 952 9480-as telefonszámon!

Kategória: